PDA

View Full Version : Strange behaviour of 'Likes' (im sure its my fault)



jaabie
05-01-2013, 10:21 AM
OK SO.....

http://shutterliving.com/typography/

this post has about 20 images inserted directly (not using a gallery function)

The social gallery seems to work well BUT as i move forward (by clicking on the arrow) some of the images suddenly have about 22 LIKES, As i have just installed the plugin (and it is my understanding that the plugin creates a new page for each of the images) i dont know how his is ?

When I like images in this album strange things happen.

1. when i like an image with no likes it places that image on my facebook page recent activity, HOWEVER when you click that image the page it opens just times out and does not link back to the website. (i ran through debugger but know idea what it means)

2. when I like an image that already has a number of LIKES it also places a image on my recent activity, HOWEVER it liks back to the facebook app and not the image the user liked.


Any idea what i have done wroge and how to fix it. Please feel free to speak to me like im an idiot ! this is all new to me.

Jamie

mikemayhem3030
05-03-2013, 09:24 AM
I've not seen this happen before, interesting!! I'll take a look over the weekend.

jaabie
05-06-2013, 01:12 PM
Heya Mike, any ideas on my particular problem, no worries if you have not had chance to take a look yet, Let me know if you need any login details to pock arround in the back end.

Thanks so much !

Jamie

mikemayhem3030
05-06-2013, 04:11 PM
I've took a look. I've noticed some odd things if you carry on clicking through the images to the end, it starts opening up EVERY image on the page (some have about 40k likes) (keep pressing right loads).

The main images though, I didn't see any with lots of likes come up

jaabie
05-06-2013, 10:14 PM
I've took a look. I've noticed some odd things if you carry on clicking through the images to the end, it starts opening up EVERY image on the page (some have about 40k likes) (keep pressing right loads).

I cant seem to replicate this, it seems to be working as expected now?



The main images though, I didn't see any with lots of likes come up
OK, so just looks like a little glitch! and it looks to have resolved itself. Thanks for getting back to me on all the issues (kinda wished i still had the 40k of likes)

jaabie
05-06-2013, 11:17 PM
I just tested Liking one of the posts in this set

http://shutterliving.com/typography/

It registeres in my recent activity on my facebook wall, HOWEVER when i click on the image on my facebook wall the new page that opens times out ....

this is the URL of the new page that opens :

http://shutterliving.com/social-gallery/jamie-a-cowan-003?fb_action_ids=10152791699775161&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210152791699775161%22%3A169 708849859303%7D&action_type_map=%7B%2210152791699775161%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

when i ran this through the facebook debugger it says :


Critical Errors That Must Be Fixed

Bad Response Code URL returned a bad HTTP response code.
Errors that must be fixed

Missing Required Property The og:url property is required, but not present.


Any ideas how to fix this so that the LIKES can link back to the corresponding page?

jaabie
05-09-2013, 11:09 PM
Any help on this very welcome, as at the moment LIKED photos using your plugin is not linking back to my website.

...thanks in advance

Jamie

Do you want me to start a new thread on this one.... As the only issue is that the LIKED content is not connecting back to my website?
?

mikemayhem3030
05-09-2013, 11:26 PM
Hi

Weird, it should be sending links back to here: http://shutterliving.com/social-gallery/jamie-a-cowan-003

I've not seen this before (probably not noticed), Can you try here: http://epicplugins.com/social-gallery-viewer/ do you ge the same?

If so, what about here: http://epicplugins.com/epic-social-gallery-example/

jaabie
05-09-2013, 11:36 PM
Just liked one of your images here http://epicplugins.com/social-gallery-viewer/ and nothing showed up on my wall...
will try to like something on the next link in 5 mins

attached is a screen shot of a 'liked' image that showed up on my friends timeline, not sure if this helps at all, but i thought i would share62)

jaabie
05-09-2013, 11:47 PM
63

I liked and commented on this image and nothing showed on my recent activity, I have also checked in my friends timeline and it did not show on her feed?

jaabie
05-09-2013, 11:48 PM
http://epicplugins.com/epic-social-gallery-example/

I did not try this one yet .... it seems to act differently ie it brings up a share likebox, and not a LIKE button is this correct? should i try this one as well?

mikemayhem3030
05-09-2013, 11:54 PM
Yeah the second one is my own integration and I'm wondering if it works via that.

jaabie
05-10-2013, 11:24 AM
Well i liked one of the images but it did not show in my recent activity, also a friend said he did not see any newsfeed activity??? (i shared the black car)

HOWEVER
I did get a LIKE on one of the newsfeed items last night, which is strange! because when i clicked on the notification it DID link back through to the correct page BUT I was on my iphone!!!! when i look at the notification on a computer the link does not work???

mikemayhem3030
05-11-2013, 07:42 AM
I think where it goes on facebook can depend on how important facebook thinks it is I'm not sure how to control the behaviour exactly but as long as your images are getting comments and likes it's all good hopefully.

I don't see why it would act differently on a mobile than on a computer?!

mikemayhem3030
05-11-2013, 07:58 AM
I've spoken to Woody about this and the following is some more info

[11/05/2013 07:55:34] Woody: he's got a lot of "integration" bits
[11/05/2013 07:55:44] Woody: and am 90% sure it'll be those conflicting
[11/05/2013 07:55:53] Woody: fact that this: http://shutterliving.com/social-gallery/jamie-a-cowan-003?fb_action_ids=10152791699775161&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210152791699775161%22%3A169 708849859303%7D&action_type_map=%7B%2210152791699775161%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
[11/05/2013 07:55:54] Woody: errors out
[11/05/2013 07:55:57] Woody: but this:
[11/05/2013 07:56:01] Woody: http://shutterliving.com/social-gallery/jamie-a-cowan-003
[11/05/2013 07:56:02] Woody: works fine
[11/05/2013 07:56:27] Woody: is only a difference of a load of facebook references in the URL.. socgal wont crash because of that but perhaps his other plugins will be doing something with those refs
[11/05/2013 07:56:44] Woody: yeah - proved:
[11/05/2013 07:56:44] Woody: http://shutterliving.com/social-gallery/jamie-a-cowan-003?whatever=1
[11/05/2013 07:56:45] Woody: works fine
[11/05/2013 07:57:00] Woody: so it's one of his plugins intercepting the socgal pages loading because of the facebook params in url

Hope this helps

jaabie
05-11-2013, 10:33 AM
Latest info on this problem

If i like a photo using S.G. the Facebook news item does not link back to the corresponding web page :(
But if I comment on the photo it does link back to the page correctly. :) does this give any more information?

Tell woody thanks for his advice.

jaabie
05-12-2013, 12:19 AM
OK ....

So everything seems to be working now, not sure what happened. APART from the LIKE button!
When someone comments on the photo, everything works as planned. IE a corresponding news feed item appears as expected and links back to the blog.

HOWEVER, when someone just LIKES an image, this produces a news feed item but this does not link back to the blog.

Please can you advise on what i should do? I guess this is the most important feature of the plugin and i really would like to nail this one. !

thanks in advance!

mikemayhem3030
05-12-2013, 11:33 PM
It should link back, couple of things to look at

1.) are you using social gallery pages
2.) have you done a rescan to pick up any new images (just in case somehow it's missed them)

jaabie
05-13-2013, 04:01 PM
Hi again,


1. sorry again for my stupidity what do you mean by 'social gallery pages'

In an other post you told me to use the spesific css selector?


I've had a look at your site, go to settings, choose CSS selector as the option.

Then put

.post a:has(img)

and it should work well







2. deleting and re-scanning now.

mikemayhem3030
05-15-2013, 12:12 AM
Yeah that's true, they're two different things...

The CSS selector tells you which photos to open

The Social Gallery Pages / FallbackURL / #hashtag options are all about what link to use for facebook - it's all in the documentation, have you read through it??

jaabie
05-16-2013, 03:42 PM
Mike, Ok so i have read the documentation form start to finish and I still cant see to figure this out.

1. I am using 'social gallery pages'
2. I deleted my image library and re-scanned it
3. I currently have the Social Gallery Mode: is set to all content images.



when i LIKE an image on this URL

http://shutterliving.com/5-star-garbage/

It produces the image in my friends newsfeed AND it produces an image in the recent activity on my facebook page.



HOWEVER these do not link back to the corresponding page all it does is open a new window and times out


this is the url of the time out:

http://shutterliving.com/social-gallery/wish-you-were-here-with-me?fb_action_ids=10152817641995161&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210152817641995161%22%3A520 032028053837%7D&action_type_map=%7B%2210152817641995161%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

see photo 1
68


HOWEVER if i hover over the image a popup appears see image two:
69


When i click the hoverover image it DOES link back to the corresponding page!

here is the URL of this link:

http://shutterliving.com/social-gallery/wish-you-were-here-with-me?fb_action_ids=10152817641995161&fb_action_types=og.likes&fb_source=hovercard



Please please please can you help, the like function is the most important part and at the moment im spamming the news feed with broken links, if it keeps happening no one will ever click on my images again.

I am happy for you to have log in details if you need, I am going to buy the social-stats right NOW to show you my commitment to the plugin, I really like it, but I just need it to work.

I am not a programmer and have no ideas now how to fix this !

Could I have set up the facebook app wrong ?
Could the other plugins be conflicting I have

Facebook (official)
Facebook image fix
Facebook like box
Facebook Pop out Likebox
Slick social share button
wordpress SCO (yoast)



These are not all my plugins but the ones i have relating to facebook I have played around with deactivating and reactivating but its starting to bug my friends as its spamming up there news feed.

Why would commenting work and link back but LIKING does not link back?

I know this is annoying but i don't know what else to do?

Jamie

jaabie
05-16-2013, 03:44 PM
this is photo 1 that did not seem to attach properly ! 70

mikemayhem3030
05-19-2013, 11:06 AM
Hi,

I spoke to Woody about this and the broken links work if you remove all the additional parameters in the URL (anything after the ?) so this means it's not social gallery but one of your other plugins adding onto the URL.

The way to fix it is to remove whichever plugin is causing this (we can't support conflicts with other plugins as there's so many of them and they do weird things) it would take forever to get it working with every plugin out there...

So our final advice here, is deactivate any other plugins (you have like 5 other facebook ones) and see if it works, the SEO one should be fine I imagine but my guess is it's one of the other facebook ones causing it.

Mike

jaabie
05-21-2013, 03:29 PM
When I turn off all the plugins and hit LIKE on a photo, an event registers on to the facebook with an empty photo
HOWEVER, it does link back to the correct corresponding blog page so this is a relief.

how do i get the photo to show correctly any ideas?

jaabie
05-21-2013, 04:09 PM
It looks to be an error with the official facebook plugin.

If I turn the official plugin back on (leaving everything else switched off) and then hit LIKE on a photo.....
it produces an event in my recent activity with the photo visible
but if i click on the link is broken back to my webpage.

if i then switch it off again and like an image it produces an event without a photo but the link works

mikemayhem3030
05-22-2013, 09:53 PM
The event with a photo is handled by the social gallery pages (using the og:meta) tags. As long as you're using the social gallery pages and have the facebook javascript turned on in the plugin settings it should work fine

If you're also running the official facebook plugin, then I'm not sure how things will work together..

At least it shows even the almighty facebook plugin has bugs... I bet they don't support it as actively as we do this (yet we get all the grief)